Novo

Tradicionalni festival u Los Angelesu posvećen Marcelu Mastroianniju HINA

Book&MoreLOS ANGELES, 10. siječnja 2017. (Hina/Ansa) - U jednoj od najelitnijih kino-dvorana Los Angelesa, u Kineskom teatru na holivudskoj Stazi slavnih, od 19. do 25. veljače održat će se dvanaesti po redu festival pod nazivom "Los Angeles, Italia - Film, Fashion and Art Fest", a u središtu ovogodišnje manifestacije bit će međunarodno priznati talijanski glumac Marcello Mastroianni. 

Na festivalu, posvećenom talijanskome filmu, modi i umjetnosti, govorit će se o njegovoj karijeri i talijanskom filmu, piše Ansa. 

U povodu 20. godišnjice glumčeve smrti (19. prosinca 2006.) u Kineskom teatru će se održati retrospektiva kultnih filmova u kojima je Mastroianni glumio. 

Šira ga publika najčešće pamti po filmu "Slatki život" talijanskoga sineasta i redatelja Federica Fellinija. Mastroianni je surađivao s brojnim priznatim talijanskim redateljima, među kojima su bili Luchino Visconti, Vittorio De Sica, Michelangelo Antonioni i Giuseppe Tornatori. 

 Marina Cicogna, predstavnica Instituta Capri, koji među ostalim sponzorima sudjeluje u organizaciji festivala u Los Angelesu, podsjetila je da je Mastroiannija časopis Times još 1962. proglasio omiljenim stranim glumcem u Sjedinjenim Državama, dodavši da on i danas za brojne Amerikance predstavlja Italiju zbog bezvremenog šarma i elegancije. 

Festival posvećen Italiji održava se točno mjesec dana prije 89. dodjele najpoželjnijih filmskih nagrada - Oscara. 

FOTO: SHUTTERSTOCK