Novo

Pomama za "Mačkama": U prodaji ulaznice za treću izvedbu HINA

Book&MoreNakon što su u samo mjesec dana od najave prvog gostovanja slavnog mjuzikla "Mačke" Andrewa Lloyda Webbera u Hrvatskoj rasprodane karte za obje predstave u Areni Zagreb 22. i 23. ožujka, organizatori su najavili još jednu izvedbu u petak 24. ožujka, za koju su ulaznice već puštene u prodaju.

Prvo gostovanje u Hrvatskoj mjuzikla premijerno postavljenog 1981. na londonskom West Endu, te 1982. na Broadwayu, dio je turneje 2016./2017. u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera. U Zagreb ga dovodi bugarska promotorska tvrtka ART PG, a promovira agencija Outbox.

"'Cats' u Hrvatskoj ruše sve rekorde - u samo mjesec dana od najave gostovanja tog slavnog mjuzikla, rasprodale su se čak dvije predstave. Zbog velike potražnje za ulaznicama, promotor događaja, bugarska tvrtka ART BG Production uložila je veliki trud kako bi dogovorila još jednu predstavu, u petak 24. ožujka", priopćeno je iz promotorske tvrtke Outbox.

 Bit će to ujedno i posljednja izvedba slavnoga mjuzikla prilikom njegova prvoga gostovanja u Hrvatskoj, upozoravaju iz Outboxa. "To je definitivno zadnja predstava i jedina mogućnost da pogledate ovaj slavni mjuzikl u Zagrebu", poručuju.

Ukupan kapacitet gledališta za tu je priliku četiri tisuće sjedala, kao i kod prve dvije izvedbe, ulaznice su u prodaji od utorka 17. siječnja, a njihove su cijene podjeljene u nekoliko kategorija: 189 kuna i 259 kuna (tribina gore B), 329 kuna i 399 kuna (tribina dolje B) i 499 kuna (parter).

Nastao prema književnom predlošku T.S. Eliota "Old Possum's Book of Practical Cats" iz 1939., od prve izvedbe u svibnju 1981. u londonskom kazalištu New London Theatre, mjuzikl "Cats" oduševljava publiku diljem svijeta te je postao jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad.

Godine 1982. postavljen je i na Broadwayu, te je postao četvrti najdugovječniji mjuzikl u povijesti i Broadwaya i West Enda. Dobio je niz nagrada, uključujući - za londonsku produkciju - nagrade Olivier i Evening Starndard, te - za newyoršku - čak sedam nagrada Tony za najbolji mjuzikl. Obje originalne produkcije osvojile su nagradu Grammy. Više je puta obišao svijet, preveden je na više od 20 jezika, a godine 1998. dobio je i svoju televizijsku filmsku inačicu.

 


Vrhunac mjuzikla je pjesma "Memory", koju je dosad otpjevalo više od 150 glazbenika, od Barbare Streisand i Johnnyja Mathisa do Liberacea i Barryja Manilowa.

Posljednju su izvedbu na West Endu 2002. "Mačke" obilježile s gotovo devet tisuća odigranih predstava, da bi se 2014. vratile na West End, ponovno ujedinivši stari kreativni tim, redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja i koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Webbera.

Mjuzikl je dosad gostovao u više od 30 zemalja svijeta, te ga je pogledalo više od 50 milijuna ljudi.

U Zagreb dolazi originalna produkcija s West Enda koja, nakon druge sezone u London Palladiumu, kreće 2017. na novu turneju, u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera. Zahvaljujući suradnji s bugarskom promotorskom tvrtkom ART BG i agencijom Outbox, "Mačke" će tako zapjevati i za hrvatsku publiku.

Podrobnije informacije o mjuziklu dostupne su na poveznicama www.catsthemusical.com, https://web.facebook.com/ART-BG-Hrvatska-1548846872098539/ i https://web.facebook.com/events/
288058424922664/.

FOTO: Shutterstock