Novo

U tišini Jem Lester

Book&MoreNakladnik: Znanje

Prijevod: Lidije Milenkov Ećimović

Cijena: 99 kn

U tišini roman je iz pera nagrađivanog britanskog pisca i novinara Jema Lestera. Snažna, crnohumorna i duboko emotivna, U tišini je priča o disfunkcionalnim obiteljima, autizmu te pokušajima da obitelj preživi najteža iskušenja. Ovaj impresivan roman vjerno prikazuje svakodnevne napore s kojima se suočavaju roditelji autistične djece, dok čitatelja istovremeno vodi na vrtoglavu vožnju toboganom emocija tuge, veselja i gnjeva.


Ben Jewell došao je do prijelomne točke u svom životu. Njegov desetogodišnji sin Jonah ima teži oblik autizma, a on i njegova žena Emma, po struci pravnica, na rubu su snaga.
Na Emmin nagovor Ben pristane odglumiti rastavu braka, kako bi se povećale Jonahove šanse za najbolju skrb u specijalnoj ustanovi za autističnu djecu. Ben i Jonah odlaze živjeti s Georgom, Benovim postarijim ocem koji obožava svojeg unuka, ali s vlastitim sinom ima neriješene odnose.


Dok Ben muku muči s Jonahom i njegovim zahtjevnim rutinama koje ga ponekad dovode do ruba ludila, Emma je sve više odsutna i duhom i tijelom... Ben uviđa da je u borbi za sina sam i da sav teret odgovornosti pada na njegova leđa. Pritom se bori i sa svojom ovisnosti o alkoholu koji mu je godinama jedina utjeha...


»Jem Lester tako predivno piše da vam se čini kao da prisluškujete nečiji razgovor. U tišini je uistinu knjiga sa srcem i dušom.« - Joanna Cannon


»Ljutito i strastveno duhovito. Ovo je doista nezaboravan roman!« - The Times


Jem Lester britanski je novinar i pisac. Otac je dvoje djece, od kojih jedno ima poremećaj iz autističnog spektra. Iako inspiriran vlastitim životnim iskustvom i mukotrpnom borbom za sina u složenom birokratskom sustavu, roman U tišini djelo je fikcije. Zbog originalnosti i iznimnosti svog prvog romana, Jem Lester dobio je najviše ocjene književne kritike te osvojio nagradu City University Prize for Fiction koju dodjeljuje prestižna londonska agencija Peters Fraser i Dunlop.

(http://znanje.hr/proizvod/u-tisini/)