Novo

Mjuzikl "Matilda" u nedjelju u HNK-u Zagreb HINA

Book&MoreHrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu ugostit će u nedjelju 22. siječnja dječji mjuzikl "Matilda" nastao u produkciji Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik i Hrvatskoga narodnog kazališta u Šibeniku, koji je prema romanu za djecu američkog autora Ronalda Dhala režirala Nina Kleflin.

Kako se ističe u najavi gostovanja, mjuzikl koji se izvodi i na newyorškom Broadwayu Kleflin je režirala na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, a od premijere u lipnju 2015. prikazan je diljem Hrvatske te je stekao kultni status kod djece i odraslih.

 Matilda je neobična djevojčica koja posjeduje moć telekineze. Ona može očima pomicati stvari, ali i svojim dobrim srcem ispraviti nepravdu. Iako živi sa sebičnim roditeljima i ide u školu kojom vlada okrutna ravnateljica, ona će preuzeti svoju sudbinu u svoje ruke i potruditi će se da okruženje u kojem živi bude bolje.

Čitava priča promatrana je iz Matildine vizure, a tematizira pravo svakog djeteta i svakoga čovjeka da se izbori za najkvalitetniji mogući život, usprkos nepovoljnim okolnostima koje ga okružuju.

Široj publici priča o Matildi vjerojatno je poznata po istoimenu iznimno popularnom filmu iz 1996. koji je režirao Danny DeVito,

U predstavi uživo svira glazbeni sastav Fiumens iz Rijeke, koji čine Neno Belan, Vedran Križan, Leo Rumora i Olja Dešić.

U glumačkoj podjeli sudjeluju Maja Kovač u naslovnoj ulozi, Damir Lončar, Nela Kocsis, Jakov Bilić, Franka Klarić, Šime Bubica, Orijana Kunčić i djeca dramske radionice iz Šibenika te dječji zbor Zdravo maleni.

Scenograf je Osman Arslanagić, kostimograf Sara Lovrić Caparin, a koreograf Zorana Mihelčić. 

FOTO:
Shutterstock
& Andrea Petrlik Huseinović