Ljubav

Autor: Andrea Petrlik Huseinović

Novo

Predstavljen novi svezak u biblioteci Crkveni oci - "Brak" Ivana Zlatoustoga VERBUM

Book&Moreremda je riječ o drevnom spisu, koji do nas dolazi iz četvrtog stoljeća, mudre misli i pouke ovog velikog i vrlo slikovitog govornika, korisne su za razumijevanje braka kao i svih izazova s kojima se suočavaju današnji supružnici.
 
Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak, 23. ožujka predstavljena je knjiga "Brak" Ivana Zlatoustoga, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 
Nakladna kuća Verbum, objavila je dvanaesti svezak u biblioteci Crkveni oci, koja suvremenim duhovnim tražiteljima nudi mogućnost da otkriju autentično duhovno blago neprolazne vrijednosti. Ovaj najnoviji svezak pod naslovom"Brak" donosi tekstove sv. Ivana Zlatoustoga, čime se zajedno s prethodno objavljena  dva njegova sveska ("Taština i odgoj djece" te "Čistoća i ljubav") zaokružuje tematski opus vezan za ljubav i brak.
Nakon što je u prethodnim spisima dao vrlo primjenjive pouke roditeljima o odgoju djece i izbjegavanju svake isprazne taštine, te protumačio što je to istinska čistoća i ljudska ljubav, u ovom svesku snažnim riječima progovara o braku u svim njegovim vidovima, trudeći se pokazati istinsku narav i smisao braka te ga zaštititi od svih devijacija koje su postojale nekada kao i danas. Uz jasno izlaganje, utemeljeno na Svetom Pismu, ne izostavlja ni praktične savjete primjenjive i za suvremenog čitatelja. To posebice dolazi do izražaja u obrazlaganju mnogih konkretnih tema vezanih uz brak kao što su teme privlačnosti i tjelesne ljepote, istinske ženstvenosti i muževnosti, duhovnog života u braku, kršćanskog pogleda na djevičanstvo, bludništvo, na preljub i rastavu itd. Premda je riječ o drevnom spisu, koji do nas dolazi iz davnog četvrtog stoljeća, zadivljujuće je vidjeti kako su mudre misli i pouke ovog velikog i vrlo slikovitog govornika, itekako korisne za razumijevanje braka kao i svih izazova s kojima se suočavaju današnji supružnici.
Osim što će biti životno i duhovno poticajna, ova knjiga je i pravo kulturno blago, budući da je Ivan Zlatousti bio ne samo vrhunski teolog nego i vrstan govornik i čovjek vičan peru, koji je znao na vrlo lijep način izreći svoje misli.
Knjiga "Brak" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku http://verbum.hr/knjige/brak-7026/.
 
 
 
VERBUM d.o.o.
nakladništvo i knjižarstvo
Trumbićeva obala 12, 21000 Split
Tel. 021/340 267, 340 260
Fax 021/340 270
E-mail: naklada@verbum.hr
Internet: http://www.verbum.hr