Novo

Predstavljena knjiga "Karikature Boga" autorice Kateřine Lachmanove Verbum

Book&MoreOva lucidna i domišljata knjiga, obogaćena i privlačnim ilustracijama, otvara put istinskom poznavanju Boga.

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 08. ožujka predstavljena je knjiga Karikature Boga, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. 

Govoriti o tome kakav Bog jest ili nije uvijek je pomalo riskantno, kao hod po sklisku ledu, budući da Bog po samoj svojoj biti beskonačno nadilazi svaku našu ideju. Događa se da su naše zamisli o Bogu daleko od onoga što On jest, da su one ustvari poput karikature - iskrivljena, lažna slika Boga. Čak i mnogi nevjernici ne odbacuju Boga, nego neku vrstu karikature za koju vjeruju da predstavlja Boga jer im je na taj način približena ili su je sami tako zamislili.

Knjiga poznate češke teologinje Kateřine Lachmanove Karikature Boga – Istina o tome kakav Bog nije objavljena u izdanju nakladne kuće Verbum na zanimljiv i provokativan način bavi se upravo tim lažnim slikama Boga.

Karikatura Boga je skoro onoliko koliko i ljudi: neki ga više ili manje svjesno zamišljaju kao policajca koji budno „patrolira“ nad našim životom i postupcima čekajući da nam napiše kaznu, ili pak kao dobrodušna djeda koji bespomoćno gunđa nad situacijom u svijetu koja mu je već odavno izmakla kontroli, ili možda kao lutkara koji vuče sve konce i koji je odavno odredio svaku minutu i sekundu našega života tako da je posve svejedno što činimo jer će kad-tad biti po njegovu… Neki ga pak zamišljaju kao „nešto“ iznad, neku energiju, neki kao sredstvo za hitne slučajeve, neki kao mučitelja, a neki kao simpatičnog veseljaka koji sve dopušta… Sve te i mnoge druge lažne slike o Bogu raskrinkava knjiga Karikature Boga i to jednostavnim jezikom tako da je razumljiva i pristupačna najširem krugu čitatelja. U prvom dijelu knjige obrađena su temeljna pitanja koja se odnose na karikature Boga: gdje i kako nastaju, koja je njihova narav, kako se prenose te što činiti kada poneku želimo ispraviti, dok drugi dio analizira neke od danas najaktualnijih iskrivljenih slika.

Raščlanjujući mnoge stereotipe i njihove uzroke ova lucidna i domišljata knjiga, obogaćena i privlačnim ilustracijama, otvara put istinskom poznavanju Boga, kako bismo naš odnos s Njim živjeli u istinskoj radosti, slobodi i povjerenju.

Knjiga Karikature Boga je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku http://verbum.hr/knjige/karikature-boga-7206/

 
VERBUM d.o.o.
nakladništvo i knjižarstvo
Sinjska 2, 21000 Split
Tel. 021/340 267, 340 260
Fax 021/340 270
E-mail: naklada@verbum.hr
Internet: http://www.verbum.hr