Novo

Predstavljena knjiga „Will Wilder: Ukradeni štap čuda“ Verbum

Book&More
Nakladna kuća Verbum u petak 1. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Will Wilder: Ukradeni štap čuda.


Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Lik Willa Wildera, nestašnog i tvrdoglavog dječaka s nadnaravnim moćima, koji je osvojio čitatelje već u prvoj knjizi Relikvija Strmograda, ponovno nam se vraća u upravo objavljenom nastavku Will Wilder: Ukradeni štap čuda.


Riječ je o još jednom izdanju Verbuma u biblioteci Juventa namijenjenoj mladim čitateljima. 


U ovoj novoj Willovoj avanturi, koja se može čitati neovisno od prethodne knjige Relikvija Strmograda, pratimo potragu za ukradenim štapom čuda. Naime, kada legendarni Mojsijev štap – uz pomoć kojega su izazvane pošasti u drevnom Egiptu – nestane iz muzeja u Strmogradu, Will Wilder je osumnjičenik broj jedan. Očajnički želeći dokazati svoju nevinost i spriječiti lopova u izazivanju užasa u Strmogradu, Will mora upotrijebiti svoj nadnaravni dar da pronađe zvijer. Naime, samo on može vidjeti strašna čudovišta koja napadaju grad, no zvijeri nigdje nema.


Dok rijekom teče krv, žabe s oštrim zubima okružuju njegov dom, a oblaci komaraca zagušuju ulice, Will se mora osloniti na svoju nadnaravnu sposobnost, na sve ono što je naučio na obuci te na pomoć prijatelja, brata, sestre i pratetke Lucille da pronađe nestali štap i razotkrije skriveno zlo prije nego što bude prekasno. Will će u ovoj uzbudljivoj pustolovini naučiti da mu za pobjedu protiv zla treba puno više od nadnaravnih moći. Will je neposlušan, nestrpljiv i nestalan, ali također i vjeran svojoj obitelji i prijateljima te odlučan u namjeri da spasi Strmograd.

 

Likovi romana šaroliki su i zanimljivi, a radnja ima mnogo slojeva. Sve to zajedno s motivima nadnaravnoga te sa zagonetnom tajnom ukradenoga štapa čini ovu knjigu iznimno uzbudljivom, ali i duhovno dubokom. 


Ovaj napeti roman potaknut će u mladim čitateljima želju za vlastitim avanturama.


Knjiga Will Wilder: Ukradeni štap čuda u prijevodu Katarine Gugić, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku https://verbum.hr/will-wilder-ukradeni-stap-cuda

 

VERBUM d.o.o.

nakladništvo i knjižarstvo

Sinjska 2, 21000 Split

Tel. 021/340 267, 340 260

Fax 021/340 270

E-mail: naklada@verbum.hr

Internet: http://www.verbum.hr