Novo

Renato Baretić u Maloj sceni Book&More

Book&MoreNova kazališna poslastica „Muka malog vuka“, predstava koja nastaje prema istoimenoj slikovnici Renata Baretića i Davora Šunka, započela je s probama u Maloj sceni. 

Renato Baretić i Davor Šunk, nagrađivani pisac i dizajner, u lipnju 2015. u izdanju Semafore, izdali su slikovnicu „Muka malog vuka“ koja potiče međugeneracijski dijalog kao i promišljanje o drugačijima oko sebe.


Renato Baretić napisao je više od tisuću autorskih tekstova, a njegov je roman „Osmi povjerenik“ najnagrađivanija knjiga hrvatske proze ikada. Premda hrvatskoj javnosti poznat kao pisac za odrasle, u Maloj sceni prvi će se put pojaviti kao autor za djecu.
Davor Šunk, suautor slikovnice, poznati je hrvatski dizajner, također dobitnik mnogih nagrada.

 

 

Troje glumaca, Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan, izabrani na audiciji, a predvođeni redateljicom Moranom Dolenc danas počinju s probama. Dolenc je dobitnica mnogih nagrada a poznata je kao jedna od najvećih stručnjakinja lutkarstva na našim prostorima nakon diplomirane teatrologije na Sorbonni 2008. i završene Ecole Nationale Superieure des Arts de la Marionnette 2005. godine u Charleville u Mezieresu u Francuskoj.
Morani Dolenc ova je predstava prva suradnja s Malom scenom. 

Autorski tim produkcije čine i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Dubravka Skvrce te producentice Tena Bosek i Mia Tomić.

Izborom ovoga naslova za djecu od 3 do 10 godina potiče se hrvatsko dramsko pismo, a također, kao društveno odgovorno kazalište,  Mala scena ukazuje na probleme predrasuda.
Praizvedba „Muke malog vuka“ održat će se u veljači 2017. godine, a biti će to 117. premijera Male scene!

 

 

Fotke: Mala scena, Semafora