Novo

Paulina u prepunom svijetu Book&More

Book&MoreOve nedjelje 13. i u ponedjeljak 14.11. u 19.30 sati, u Centru za kulturu trešnjevka, možete pogledati novu plesnu predstavu - Paulina u prepunom svijetu.

Plesna predstava Paulina u prepunom svijetu istražuje mukotrpan proces odrastanja i nalaženja vlastitog identiteta kao mladog čovjeka. 
Djevojčicu Paulinu od samog početka zbunjuju roditelji različitim odijevanjem i određivanjem njezina spola, potom se ne uspijeva uklopiti u razred, te kasnije u uloge koje joj zadaje društvo. Čak i kad se zaljubi, slijepo slijedi sve trendove koje prati i njen dečko. Međutim dolazi do apsurda, jer ubrzani način života do te mjere mijenja trendove, da ih ona unatoč svom trudu ne stiže slijediti. U tom trenutku ona dolazi do ruba i odustaje od te svoje slijepe privrženosti i počne tražiti samu sebe u svijetu. Kao znak vlastitog buđenja naposlijetku pronalazi samopouzdanje i prihvaćanjem sebe postaje ona koju drugi slijede.

Projekt je zamišljen za izvođenje u kombinaciji s radionicama reciklaže tekstila, odnosno neverbalne komunikacije kao popratnim edukativnim sadržajima uz predstavu.

Osobitost predstave jeste da će glavna haljina protagonistkinje biti isprintana upravo za ovu priliku na prvom hrvatskom 3D printeru namijenjenom za printanje odjeće.
Pror. dr. sc. Darko Gojanovic zajedno sa njegovim partnerom Goranom Jeličićem proizvodi 3D printere malih do vrlo velikih dimenzija. Želja im je primjeniti ovu revolucionu tehnologiju u modi, printanju automobila, kuća i brodova.

Predstava je okrenuta kasnijem osmoškolskom i mlađem srednjoškolskom uzrastu, ali mogu je pratiti i djeca i odrasli.


PLESAČI: Stošija Zrinski, Marija Lučić, Tea Vlahović i Ivan Novogradec
KOREOGRAFKINJA: Jasna Čižmek Tarbuk
KOSTIMOGRAFKINJA: Jadranka Hlupić Dujmušić, Petra Krpan i prof. dr. sc Darko Gojanović
REDATELJ: Lovro Krsnik
SKLADATELJI I IZVOĐAČI GLAZBE: Dino Seferović i Juraj Borić
DIZAJN RASVJETE: Zdenko Trandler

 

 

Fotke: Jadranka Hlupić