Novo

Hladna Fronta Pavao Pavličić

Book&MoreNakladnik: Mozaik knjiga
Uvez: Meki
Strane: 330
Cijena: 99 kn


Novi  kriminalistički roman Pavla Pavličića vrhunski je triler koji ćete pročitati u jednom dahu! Novi roman donosi priču o postarijem filologu s literarnim sklonostima koji proučava povijest zagrebačke obitelji koju su početkom dvadesetoga stoljeća činili sami meteoropati.

Riječ je o napetom trileru kojim autor još uvijek uspijeva održati najviše, prvo mjesto među domaćim autorima ovoga žanra. Filmska je to priča koja se ne može pustiti iz ruku, ali i tjera na ozbiljno razmišljanje o nama samima i našem odnosu s prirodom. 

Glavni lik svojim proučavanjem otkriva da su meteoropati početkom dvadesetog stoljeća u Zagrebu bili kadri proreći ne samo meteorološka zbivanja, nego i povijesne mijene. No kada mu u posjet dođe mladić s kojim je u prijateljskom odnosu i kad prepozna da njegova djevojka boluje od sličnog poremećaja ponovno će se zainteresirati za tu temu. Saznat će da se ona liječi u privatnoj klinici i krenut će za njom kako bi saznao više. No neće ni slutiti da će to biti put pun neizvjesnosti… kad shvati da se proučavanje meteoropatije odvija u vrlo misterioznim okolnostima i da želje financijera istraživanja i nisu najplemenitije, filolog će shvatiti da cijelu stvar mora uzeti u svoje ruke…