Novo

Krizni put Gustava S. Tomislav Zagoda

Book&MoreNakladnik: Znanje
Cijena: 99 kn
Broj stranica: 184

Stigao je novi roman za mlade pod naslovom Krizni put Gustava S. iz pera zagrebačkog autora i urednika Tomislava Zagode.  Iza naslova Krizni put Gustava S. krije se duhoviti dnevnik jednog zagrebačkog maturanta koji muku muči sa svojom zelenookom djevojkom Bugom Toplak, a radi se o nastavku romana Balada o Buginim gaćicama.

Buga je ekološka amazonka koja želi spasiti svijet, a on želi samo jednu stvar: prijeći Mažino-liniju, kako naziva gumicu na njezinim gaćicama. 
Ona prosvjeduje protiv krupnog kapitala i svake nepravde, a on piše debeo hrvatski roman, razmišlja o svrsi umjetnosti, a u slobodno vrijeme popravlja prastari renolček u radionici luckastog Tomice Habeka koji se razbacuje pričama o svojim seksualnim vratolomijama.
Ona upoznaje Ernesta, zgodnog vegetarijanca valovite kose, a on skrivene čari neugledne knjižničarke Bibe. 
U čemu je onda tajna veza između te gorljive aktivistice i mladog umjetnika?
Može li takav esteta završiti kao anarhist koji noću ispisuje grafite po HNK? Može. Zašto? Pročitajte!  

Tomislav Zagoda rođen je 1970. u Zagrebu. Napisao je zbirku priča Nek bude kaos i roman Balada o Buginim gaćicama za koji je dobio nagradu Grigor Vitez. Autor je brojnih scenarija za dječji program HTV-a (Žutokljunac, Čarobna ploča, Prijatelji i dr.). Sva su njegova djela prožeta humorom jer misli da je humor najinteligentniji oblik otpora ljudskoj gluposti i svim životnim nedaćama. Roman Krizni put Gustava S. nastavak je romana Balada o Buginim gaćicama.